НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 - 1,5 кг картофи
- - 500 г сирене/сухо,да не съдържа вода/
- - 6 яйца/твърдо сварени/
- - 500 г шунка
- - 200 г моркови
- - 1 кофичка кисело мляко 3,6%
- - 1 кутия майонеза /200 г/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително сварявам картофите и ги оставям да изстинат.Така по-лесно се стържат.Сварявам яйцата.За да са твърди,ги варя около 12 мин.И започва голямото стъргане и редене!Ред настъргани сварени картофи, /хубаво да покрие дъното/, ред настъргано сирене, ред настъргано сварено яйце,ред настъргани моркови и накрая шунка,нарязана на много дребни парченца. Поливам с дресинга от кисело мляко и майонеза, отново картофи и така докато свършат продуктите. Завършвам с повечко дресинг, правя няколко дупки, за да се разпредели дресинга и оставям в хладилника да стегне за една нощ.Не стържа предварително продуктите,а директно върху поредния пласт.Така тортата става по-въздушна. Декорацията е според продуктите и въображението.
-