Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2020 08:39 - Оздравителната система на С. Чичагов
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 482 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Серафим Чичагов е познат не само като светец, но и като лекар, разработил оздравителна система.
Серафим Чичагов - православен свещеник е застрелян през 1937 г., заедно с много свещеници за техните убеждения.
В света отец Серафим (Чичагов) има медицинско образование и работи като практикуващ лекар, благодарение на което придобива задълбочени практически познания за човешкото тяло, неговите нужди и болести.
Серафим Чичагов развива своята здравна система в продължение на  няколко години.   Оздравителната система на Серафим Чичагов е уникална по рода си, тъй като се основава на мнението, че човекът е короната на Божието творение, съвършен и самодостатъчен.
Докато все още е лекар, бъдещият митрополит Серафим Чичагов се противопоставя на симптоматичното  лечение, което и до днес е в основата на традиционната медицина. Импулсът за създаване на собствена методология за подобряване на здравето става  времето на службата на отец Серафим Чичагов във войната на Балканите.
Двутомника медицински разговори за здравната система видя светлина през 1891 г., а през 1999 г. игуменката на Новодевическия манастир Серафим (Черна-Чичагова) препечатва творбата на дядо си, Вл. Serafima, професор Л.М.Чичагова.

Относно патологията на ендокринната система Система за лечение Серафим Чичагов Оздравителната система на Серафим Чичагов е дълбоко православна система, основана на патристичното учение и на доктрината на Православната църква.

Активността на ендокринната система в нея е централна. Според Владика Серафим Чичагов хипоталамусът е отговорен за връзката на физическото лице с божествения принцип. Останалите са изключително трудови органи: хипофиза, щитовидната жлеза, панкреаса, надбъбречните жлези, придатъци с яйчници.
  Практически всички органи и системи на тялото функционират под строгия контрол на ендокринната система, която е колекция от ендокринни жлези, всяка от които произвежда отделни хормони.
Ако някоя система от жлези спре да работи, патологията и може да бъде отразена изключително върху органа под негов контрол - т.е. някой  орган ще ще се разболее  и по никакъв начин няма да може да се лекува, защото намирането на истинския източник на болестта е трудно.
Симптоматичното лечение в този случай, според Серафим Чичагов, няма да доведе до здравен резултат, въпреки че може да облекчи състоянието на пациента.

Какво казва оздравителната система на  Серафим Чичагов за работата на ендокринните органи?
Щитовидната жлеза произвежда хормон тироксин (тетрайодотирамин), повечето от който - до 80% отива в черния дроб.
Само чрез получаване на достатъчен тироксин черният дроб е напълно способен да изпълнява функциите си, включително имунната функция, което позволява успешно борба срещу зараждащите се болести и инфекции.

Ако щитовидната жлеза не работи достатъчно, оздравителната способност на черния дроб се влошава и той не може да следи всички процеси, протичащи в системите на тялото и да ги защитава съответно.
  Какво може да причини дисфункция на щитовидната жлеза? Тъй като основният хормон, който тялото произвежда, се състои от 4 йодни атома, желязото трябва да вземе този йод от някъде. Йодът се получава от храната. Този проблем не се среща при хора, живеещи в близост до моретата: те не се нуждаят от специална здравословна храна. Въпреки това, ако човек живее в район, където има малко йод-съдържащи продукти, щитовидната жлеза няма да работи пълноценно.

Хормонът тиреокалцитонин, който също се произвежда от щитовидната жлеза, е отговорен за абсорбцията на калций. Ако хормонът не е напълно произведен, калций не се абсорбира, което може да доведе до развитие на остеопороза. Не подобрява  ситуацията дори вноса на  калций чрез  лекарства. Всички тези моменти са подробно разгледани в подобрителната система на С. Чичагов.

Стомахът произвежда пепсини и НС1, които в съвкупност наричаме  стомашен сок. Това са най-силните киселини, способни да разтварят парче месо, риба, млечни продукти и т.н.
Въглехидратите (хляб, зърнени култури) се обработват от панкреаса.
Ако функционалността на щитовидната жлеза е нарушена, жлъчката се изхвърля в стомаха, който произвежда киселини.
Взаимодействието на веществата  образува неутрална среда.
Това означава, че важен елемент на стомашната киселина - НС1 се неутрализира.
Ако тази ситуация се развива всеки път, концентрацията на хлор не се попълва и кръвта става по-вискозна, което води до образуването на кръвни съсиреци. Задачата на здравната система на Серафим Чичагов е да предотврати това състояние.

Всеки знае за последствията от тромбозата  - това са тромбофлебит, патологии на кръвоносната система, инсулти, инфаркти. Владика Серафим Чичагов вярва, че кръвните патологии играят голяма роля в метаболитните нарушения.
Оздравителната  система на Вл. Серафим Чичагов разчита на знанията на всички известни лекари от миналото - от Хипократ до 19-ти век.
Стомахът започва да функционира от 5 часа сутринта - това се определя от биологичните ритми, които се развиват през вековете.
Именно  в пет сутринта, когато петлите пеят хората са ставали и закусвали.   Органът на храносмилането не може да работи денонощно, в противен случай солната киселина ще му причини непоправима вреда. Работи най-много 12 часа и престава да функционира активно в около 6 часа вечерта. Ето защо  храни, изядени след 6 ч., се усвояват  лошо  и бавно, и частично остават да гният в стомашния сак до сутринта. Ето защо, за развлекателни цели да се яде след 6 часа не е необходимо. Това е основата на лечебната практика на Владика Серафим.



Гласувай:
2



1. radostinalassa - Връзката на инфекциите с йода и имунитета.
28.11.2020 09:19
Щитовидната жлеза произвежда хормон тироксин (тетрайодотирамин), повечето от който - до 80% отива в черния дроб.
Само чрез получаване на достатъчен тироксин черният дроб е напълно способен да изпълнява функциите си, включително имунната функция, което позволява успешно борба срещу зараждащите се болести и инфекции.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131447
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години