Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2019 22:07 - Автобиографично
Автор: misteriavechna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6002 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ненавиждам ограничената праволинейност, с онези толкова прави линии, които ти се иска да  чупиш на дребни парченца. Ненавиждам ината, който праволиниите отстояват, защото са чули или прочели нещо право. Бълват ми се кривотии, изкривени до цинизъм извиращи от неправото съзнание.

Баба ми казваше, че боса през просото не може. Аз и показах, че мога откъдето си искам, както си искам. Казваше, не защото я няма, защото спря да го казва.

Ествено по зиг-зага може да срещнеш Дявола и той да ти стане приятел. Не е безболезнено, но е извън очертанията на  праволинейното. Когато дяволът те прекара през всички огньове на ада и те опърли оттук-оттам научава, че не може без теб и започва да гради покоѝ в рая. Открива, че има такова нещо, на което винаги се е присмивал и отричал, то се казва любов. Всеки ден я открива отново и се оказва, че е много по-голяма отколкото някой допуска. Ревността е част от това. Няма как тази част от теб, която е липсвала да бъде споделена с някой друг, тя ти принадлежи.  Нищо, че е по-лошата част от теб, дава ти сигурността и силата да си цял и завършен.

Всичко това не  е задължително. Една крива линия, която ме следва и продължава не знам къде, криво е, не се вижда дори от високия ми двор в рая.



Тагове:   автобиографично,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emelika - Забрави всички линии
14.03.2019 09:49
криви, прави, начупени...Лети ! Полетът е вълна в небето. Никога не знаеш къде ще стигнеш. В това е чарът.
цитирай
2. morskipesni - Огромно объркване и хаос цари в душата Ви!
14.03.2019 10:10
Огледало на хаотичното време. Трябва да се измъквате оттам, спешно!
цитирай
3. lexparsy - Не трябвало да споделяш всичко от ...
14.03.2019 10:19
Не трябвало да споделяш всичко от биографията си,
за да не ти навредят злонамерни...
Но може да споделяш тайни от самосъзнанията си,
които други да разберат са несъразмерни...

   Поздравления за това споделяне Мисси.
   Но понеже ме размисли за правите, пресичането им и нарочното им чупене и то на равни части, и аз ще споделя малко „биография“ :-)
   Вчера се размислих полезно от един постинг и ще споделя...
   Аз все се оплаквам че си нямам постоянен „Гуру“ който да ме инструктира в живота, но изведнъж се сетих че съм си бил имал. Появява се много рядко и неочаквано и изтърсва някаква глупост, която звучи абсурдно, и нито е научна, нито духовна, а по-скоро анатемосна :-)))
   Та за правите един ден Гурчо (така му викам :-) разправя че Всичко се състояло от линии, които си се движели уж накъдето и когато си поискат, но по някакви си тайни принципи. Един от тях бил че винаги се пресичат. А ние за да ни е лесно сме си ги били диференцирали (цепели) на малки равни парченца, с които да си се измерваме Относително. А когато не можем, сме си ги наричали „успоредно невъзможни“. Но лошото било, че все сме си ги били Интегрирали както на нас или Някой му било угодно...
   - Да де – викам – нали и Айнщайн това е рекнал че Всичко е относително...
   А той взе да се хили истерично и каза че си имал друга работа. Отдавна беше... А аз после се замислих... А бе защо тоз човек е разцепил линиите на Божествената Светлината на равноскоростни фотони? Още се чудя! А за това че всички линии си се пресичали някъде заедно, няма да казваш, че съм ти казал, че е казал... Щуро е направо :-)))
   Та това е само една от щуротиите на Гурчо, дето рядко ме тормози с простотиите си. Но аз пробвам и по йогистки и по тантристки.. и от време на време се просветкам нещо :-)

   Благодаря и за моето биографично изслушване Мисси. Но не го споделяй с други, че и без това ме гонят с некви си мисловни клетки да ме опитосмисляли ... :-)

П. Уфф, дочух приспивна морска песен и се прозяяуамм. Ще подремна на тишина под крушата, че Гурчо пак може да ми изтърсил някоя гениална простотия, а аз да не съм я чул :-)

цитирай
4. misteriavechna - Летенето в последно време ми създава вестибуларни проблеми, затова го избягвам.
14.03.2019 12:53
emelika написа:
криви, прави, начупени...Лети ! Полетът е вълна в небето. Никога не знаеш къде ще стигнеш. В това е чарът.

цитирай
5. misteriavechna - Редът ме кара да се чувствам с извити ръце и не си го причинявам.
14.03.2019 12:55
morskipesni написа:
Огледало на хаотичното време. Трябва да се измъквате оттам, спешно!

цитирай
6. misteriavechna - Лекс,
14.03.2019 13:03
ето, че линии, било то прави, криви, недовършени и всякакви се пресичат в неочаквано пространство. Споделено или несподелено се засичат в даден момент по възможно най-относителните теории.
Поздрави за Гуро-мен ;))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misteriavechna
Категория: Поезия
Прочетен: 1160899
Постинги: 572
Коментари: 1674
Гласове: 1787
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол