Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2020 14:16 - ДЪРЖАВАТА
Автор: kabulivarna5 Категория: История   
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.05.2020 14:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 01 - Държавите по света са враждували помежду си, ще враждуват и занапред; ще се ненавиждат и нсе ще се понасят заради идеологически различия и егоистични подбуди.
02 - Държавата е този специфичен инструмент, който разпростира своите функци върху определена територия, която не съвпада с границите на етническия ареал. Държавата е населена с с народности, които образуват нация - в разширения смисъл на понятието - и носи името на този етнос, които поради историческите обстоятелства се е наложил над другите етноси, като водещ и основополагащ. Макар и рядко, но има и изключения, когато държавата носи името на етнос, която се явява малцинство. При трети и четвърти случаи държавата носи името на исторически области и острови, като с това се появяват претенции за нови народи и нации.
03 - Нормално устроената държава е творец и за това може да мисли за благото на народа си.
04 - Една държава може да добие неимоверен напредък, ако правилно използва и изразходва природните си дарове и дадености, без това използване да го преотстъпва на други, под каквато и да е форма, която поражда съмнения за корупция.
05 - Едно от нормалните състояния на държавата е когато тя се отнася нормално с всичките си прослойки и етноси.
06 - Писаните закони на държавата са несъвършена имитация за свобода  и справедливост - във всичките им форми.
07 - Трудовата експлоатацията е естествен закон за съществуване. Работата на държавата е същ6ествуването на експлоатираните да бъде законосъобразно и по-поносимо.
08 - Хората на науката, културата и изкуството, които разпространяват знания за материалното и духовното благосъстояние на обществото заслужават пълното покровителство и уважение от страна на държавата, защото те са в основата на нейното съществуване.
09 - Когато държавата не може да осъществи закрила на децата си - нейното бъдеще; на старците - нейната памет и на болните - нейната съвест, то тогава обществото се пита какво става изобщо.
10 - Освен за материалното и социално обслужване на народа си, държавата трябва да се грижи и за своята сигурност, осъществявайки добра дипломатическа политика.
11 - Лишена от възможността да води собствена политика, държавата макар и създала добро ниво на материално благополучие, не може да го запази. Причината е в това, че натрапената политика не е в същността на на самата държава и не отговаря на националните ѝ интереси.
12 - Когато държавата разрешава даден проблем, то тя изявява волята си в съответни документи. Но самото съставяне и подписване на тези документи не разрешава от само себе си този проблем. Нужни са воля и желание за това, тъй като докементите се явяват само нормативна база.. За съжаление утвърдена практика е много от проблемите на държавата да са "разрешени" само на книга.
13 - Обявяването на държавата за светска институция е несъмнен напредък на човечеството Идеята държавата да не се гради на религиозни принципи даде право на различни екстремистки и човеконенавистнически идеологии, като  комунизъм, фашизъм, нацизъм, екстемизъм. В све4та на комунизма диктаторът беше равен на живо божество.
14 - Законите на държавата трябва да играят ролята на регулиращи лостове .
15 - Държавата не се ражда и не умира като обикновените хора, но нейният живот зависи именно от раждането и смъртта на обикновените хора.
16 - Когато държавата започне да осъществява своята политика неестествено и непоследователно, отивайки пряко своите интереси, в облага на лични, тя започва да губи от енергията си.
17 - Когато държавата заприлича на потъващ кораб, то първо я напускат нейните капитани.
18 - Основното задължение на държавата е да не оставя части от населението си да потънат в мрака на ужасяващата мизерия.
19 - Тази държава, където богатството и силата не се използват разумно за развитието на икономическия потенциал е обрачена, защото попада под властта на мафиотски структури, тайни и явни и в многото случаи близки до властта.
20 - Историята е низ от "страшното", което е станало в държавите. Но по-страшно от "страшното" е, че в дадени държави по-страшно не може да стане.
21 - Нормално е държавата да контролира делата на населението - граждани и поданици. Ненормално е, когато "бизнесмени"контролират делата на управляващите, опирайки се на интимна и финансова близост между тях.
22 - Държава, която не е приела народа си като част от себе си,  е като имот, даден под аренда.
23 - Над доброто и злото стои държавата, а над нея  - вечното време.
24 - Една държава, която има към опрезделени части от населението си лично отношение, а към други, различно, то в нея бойлерът може да гръмне от прегряване във всеки един момент.
25 - В бедните и посткомунистически държави липсва идеята за граждански дълг на общес9твото.
26 - Държавата е единствен и неповторим орган на властта.
27 - Дъэржавата може да откъсне главата си, ако е нужно да запази нечия друга.
28 - Когато държавните институции спрат да действат в синхрон с държавната политика, то тогаво или или държавната политика поставя трудно изпълними задачи пред държавните институции, или държавните институции умишлено спират реализирането на държавната политика. А от времето на Сократ се знае, че няма безплатно умишлено, защото всяко умишлено е добре заплатено размислено.
29 - Законите на държавата се създават с цел по-лесно да се направлява и управлява обществото. Те са добри тогава,  когато прилагат своята сила еднакво върху всички граждани и институции.  Ако не - тогава живеем в държава на беззаконието, което е на една ръка разстояние от бърлогата на мафията.
30 - Ако Конституцията не предположи, че добрите чувства на държавните ръководители могат да се видоизменят или ако тя самата  узакони възможност за осъществяване на видоизмяната, то тогава Диктатурата излиза от гардероба на светло.




Тагове:   за държавата,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kabulivarna5
Категория: История
Прочетен: 117921
Постинги: 128
Коментари: 90
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930