Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2019 07:41 - ПОЛИфрения
Автор: misteriavechna Категория: Други   
Прочетен: 3244 Коментари: 21 Гласове:
-5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 (поли + греч. phren – ум, разум) (D"Allon R., 1923). Объединение психозов с преобладанием в их клинической картине явлений психического автоматизма, слуховых галлюцинаций и псевдогаллюцинаций в качестве отдельной нозологической формы. П. понималась ранее как приобретенное заболевание с четко определяющимся началом и относительно благоприятным течением. При длительном течении П. развивается своеобразное слабоумие с сохранной аффективностью, работоспособностью и социабельностью. Формы П. различались по остроте течения галлюциноза, наличию или отсутствию бредовых идей, депрессивных и токсических компонентов. Рассматривается как попытка изучения синдрома психического автоматизма не в синдромологическом, а нозологическом аспекте (Гулямов М.Г., 1965). Не получила признания как самостоятельное заболевание.


Тагове:   полифрения,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. deleted-4udovi6teto - Да.
31.07.2019 08:15
Наблюдава се навсякъде по света, но у нас особено добре се развива тук - в блог бг.
Известна е като полигорално-множествено шизоидално кретеноидна обсесия, която се лекува само на Хисарските минерални бани.
Чу
цитирай
2. misteriavechna - Съмнявам се, че се лекува там.
31.07.2019 08:21
По-скоро се обостря, дори извира с горещата минерална вода.
цитирай
3. tonsun - Доста ме заинтригува с поста си и ...
31.07.2019 08:32
Доста ме заинтригува с поста си и реших да "метна" едно око в нетЯ, да видя какви още тълкувания се дават на подобни симптоми. И директно копирам едно от тях...;)

"Докато при обикновенната шизофрения имаме само раздвояване на личността, то при форумната му полифрения наблюдаваме многократното и мултиплициране
Форумният полифрен се опитва да се размножи до всички познати му форумни никове
При това раздробяване на личността интелектуалният и капацитет /който и без това е доста ограничен/ обикновенно не достига за пълноценно имитиране на референтните личности
Затова нивото на изпълнение доста се смъква и наблюдаваме вторичното явление форумна олигофрения
Личностното себеизразяване се принизява до най-базовите варварски първични инстикти
Силно се набляга на сексуално ориентираните изрази
Това вероятно е поради осъзнаването на факта, че на така диспергираната личност силите и няма да стигнат пълноценно да изпълнява сексуалните си функции за всичките образи
Простичко казано обекта се опитва да прикрие половата си немощ с агресивни сексуални закани
Много интригуващо е преобладаващото използване на копи пейст форма от наблюдаваният обект
Поради недостатъчният брой наблюдения засега е невъзможно да се изясни това специфичен признак на болестта ли е или е индивидуално явление Вероятно обяснението е, че деградиралата личност на форумният полифрен/олигофрен осъзнава самоизчезването си и по този начин се опитва да запази последните остатъци от индивидуалността си."

Доста описателно:)))

http://clubs.dir/showflat.php?Board=spodeleno&Number=1942902601&page=&view=&sb=&vc=1

цитирай
4. misteriavechna - Тони,
31.07.2019 10:23
тая нашата буба щъка по всички форуми и са и поставили цветна 5D диагноза ;-}}}}}}
цитирай
5. lexparsy - :-)))
31.07.2019 10:54
Сълзичка ми почисти лявото око от смях... Честно :-)))
   Лекс
цитирай
6. lexparsy - Аз само любителски имам представа ...
31.07.2019 11:22
Аз само любителски имам представа от психология, и ме е страх да я изучавам, за да не си себевнуша някой синдром...:-)
Но напоследък наблюдавам масово проявлението на Столкхолмския синдром в социума ни. С две думи се състои в това, че жертвите защитават тези които им причиняват страдания, защото те толкова забавляват скучният им живот, че ще страдат много ако ги няма...
И понеже постоянно и мазохистично си правя „социално-психологически“ експерименти в благоприятната градска среда, стигнах до статистиката че тази проява важи за над 90% от населението... Честно!
Но имам въпрос към компетентни психолози! Как да се нарече синдрома, при който „публиката“ мълчаливо наблюдава душманина си... замислих се дали... от страх, или защото се забавлява, или защото това помага на абстрахираната и концентрация в разнообразието на душевната и Празнота...
Аз си обяснявам частично само с привикването към сценария от медиите и най-вече телевизора... И когато хорицата излязат в истинската среда на социума си, просто си мислят че продължават да си седят във фотьойла и случващото се не ги засяга, а напротив – Забавлява...
Уфффф, пак се обърках...и за това нарекох синдрома ОвчеМълчие...
Ако има правилен термин моля кажете го бе...!
   Лекс
цитирай
7. misteriavechna - Смешно ти е на тебе,
31.07.2019 11:24
а питаш ли болния под какво напрежение е да сменя профили и да цвъка минуси в несъгласие, с толкова конкретно личностната си диагноза.
цитирай
8. lexparsy - Замислих си се пак...
31.07.2019 11:36
misteriavechna написа:
Смешно ти е на тебе, а питаш ли болния под какво напрежение е да сменя профили и да цвъка минуси в несъгласие, с толкова конкретно личностната си диагноза.

Замислих си се пак... дали тази диагноза не е само едно от следствията на много по-сложната диагноза на този, който е организирал театъра, който предоставя възможностите за вменяване и развитие на болестта...
Абе нещо като диагнозата на тези, които измислят сценариите на телевизионните шоута за забавление, или рекламите на силиконовите стоки, които звучат като послания „от олигофрен за олигофрен“ :-)))
Лекс
цитирай
9. misteriavechna - Лекси, това са други заболявания,
31.07.2019 11:44
с подобни симптоми. Факт е, че са общественонеличими.
цитирай
10. milady - ? петранке, доскоро се лигавеше..
31.07.2019 12:08
с Полигор, щото те помпеше...
а, сега мина в ръцете на Бляко,Касапина..
толкова си плоска..и жалка...за рев е, не за смях..
добре е, наистина,че си УЖ, анонимна..
понятно, с тозз летлив и заплетен путет Лексъ, таман си пасвате..
кой, каквото заслужи...резила ти е пълен, исках да кажа..с две думи..
аз,юлия
цитирай
11. lexparsy - Не, не са други... причината са!
31.07.2019 12:12
misteriavechna написа:
Лекси, това са други заболявания, с подобни симптоми. Факт е, че са общественонеличими.

Не, не са други заболявания... причината са!
Защото ако към някой „луд“, който изкряска на телевзрените и им изгаси телевизора се присъедини и някой който също му е писнало няколко малоумника да „забавляват“ цялото стадо с олигофренизма си... и стадото чуе малко естествена тишина... и други овце може да я предпочетат... Когато нещо се е натрупало прекалено, не помага кранче за източване...
Как искам да спре тока :-)))
цитирай
12. misteriavechna - Още една пациентка.
31.07.2019 13:18
М'дам шЮндо, таман си дойде и ти на диагнозата. Разнопластовите ти многопрофилни настроения, отношения и постобърквации са разбъркали всички пеперудки в излишно голямата ти глава. Не мога да ти препоръчам и лечение, защото когато се смесят лекарствата с алкохола, става по-зле.
Така, като си тръгнала да ме кръщаваш, трябва да ми вземеш риза по стар български обичай. Но, гледай да не е Cavalli и с тигров принт, че то е по вкуса на проститутките.Имам една чанта и парфюм за отърваване, да взема, че да ти ги харижа.
цитирай
13. missana - Ценно и обогатяващо описание на една клинична картина,
31.07.2019 14:03
лесно разпознаваема при определени личности в този блог. Навремето бяхме приятели с проф.Шипковенски, водещ психиатър у нас, както и с д-р Тимен Тимев, известен още с псевдонимите Материус Розенкройцер и Йохан ге мол. Мисля, че и двамата ще се присъединят към моето наблюдение, че описаната клинична картина се комбинира нерядко със заболяването Циклофрения, както и с т.нар. Шизоиден синдром. При тези заболявания пиенето на невролептици и др. медикаменти е абсолютно задължително, с цел вкарване на болните в ремисия. Но наблюдаваме лица в този блог, които явно не си пият хапчетата и като следствие регистрират безброй никове, чрез които се самокоментират и самовъзхваляват, а също тормозят почтените членове на блога, при това нескончаемо. Ако зависеше от мен, незабавно бих разпоредил усмирителни ризи за такива лица и строг болничен режим - по възможност пожизнен, зад високите и дебели стени на подходящи психиатрични заведения с яки надзиратели.

Поздравление за актуалния материал, misteriavechna! Благодарност и на Лекс, че ми съобщи за него!
цитирай
14. misteriavechna - Да,
31.07.2019 14:25
благодаря, че допълни описанието към клиничната картина на заболяването, missana! Препоръките за лечение, които даваш са особено насочващи и не толкова трудно приложими. Достатъчно е пациентите да пожелаят и могат сами да си приложат някои от методите. За нас остава само надеждата, че ще им се появи желание за самолечение и посещение на подходящите за тях учереждения.
цитирай
15. missana - Чул те бог! Но дай боже да те чуят и въпросните болни!
31.07.2019 14:46
misteriavechna написа:
Да, благодаря, че допълни описанието към клиничната картина на заболяването, missana! Препоръките за лечение, които даваш са особено насочващи и не толкова трудно приложими. Достатъчно е пациентите да пожелаят и могат сами да си приложат някои от методите. За нас остава само надеждата, че ще им се появи желание за самолечение и посещение на подходящите за тях учереждения.


Това ще реши тотално казуса с тях!
цитирай
16. blackpredator - малий,
31.07.2019 15:12
к'ви купешки диагнози! ;))
диагнозата на д-р Бляк е селения пурум
терапията е як масаж с остен, редуван с копраля..
цитирай
17. misteriavechna - Их, че си лош! :))
31.07.2019 15:48
Ние сме модерни хора и пробваме първо със съвременни методи.
Ааа, другото... много лесно може да се уреди, (почти служебно) амааа... въобще не си струва.
цитирай
18. lexparsy - Четейки се зарових в коренището на психо-диагнозата...
31.07.2019 17:04
на програмираната психотроника на Инвеститорите в тази "медия" за споделяне, която консумира даже оглозганите ни същности...
Защо са скрити и мълчаливи наблюдатели на сътвореното от тях психо-шоу???
Всички доводи и мнения за "сериала" са споделени с ТелеВзизора Ви...
Младен ме подсети че познавам лично и Тимен Тимев, известен още с псевдонима Материус Розенкройцер, и съпругата му Ирина Делина (не по-слаб философ), които само с очи и ъгълче на устните ще Ви обяснят "психоПроблема" на Блога...
Но кой да ги накара да погледнат само в тази миша дупка?
Ха... може и да им е интересно...ако погледнат на блога като поучителен катарзис на един "Социум"... абсолютен образ на този, който много по-големи неЧовешки Психопати са ни съградили...
:)))
Лекс
цитирай
19. misteriavechna - Лекси,
31.07.2019 22:12
ясно е, че като влезеш в евтина кръчма без охрана може да се наложи да чуеш всякакви каруцарски изрази и мнения. Убедихме се и поехме риска на своя глава да продължаваме пребиваването. Нещата винаги могат да се променят, но изниква въпросът- струва ли си. Това, което трябва да се вложи, като обем инвестиции, каква точно полза носи и за кого.
Мрънкането, на никого не е помогнало. Няма безвъзмездни варианти, ако искаш резултат по същество.
Все пак, може да се пробва още нещо ;))
цитирай
20. valeska - http://picbg.net/pic.php?u=74280rd2ff&i=884751&file=.jpg
03.08.2019 17:14
м-даа
цитирай
21. misteriavechna - М-да, да
03.08.2019 17:32
терлик или шушон?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misteriavechna
Категория: Поезия
Прочетен: 1160953
Постинги: 572
Коментари: 1674
Гласове: 1787
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол