Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2018 10:32 - НА РАЗХОДКА ПО ТРАКИЙСКИТЕ СВЕТИЛИЩА ОКОЛО СЕЛО РАВЕН - 4
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1581 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
    Тази разходка е под с. Татул. Пад него се събират всички притоци на р. Буюкдере. Почти по всичките, където има отвесни скали или скални въвишения, за някои казвам, изшилени, има следи от дейността на траките. Предполагам, че е съврзана с религията им. Както най-съвършените творби на изкуството в Европа са вдъхновени от Библията, така и те вероятно вдъхновени от вярата си с кремъци, висяищи на въжета, в студ и пек  са стъргали в скалите скални ниши, тераси, за да оставят това наследство, от което вдъхновение черпим и ние. Оставили са и пътеки за по-лек достъп до светилищата им, някои от трасетата на които после са били разширени от римлните и превърнати в римски пътища. Тук просто няма дере без римски път по него, ползван от хората да основат тук селата си. 
   Всичките тези места, които посетих под селото е трудно да се намерят, а да се достигнат е още по-трудно, защото районът, както не веднаж съм казвал, след възродителния процес се обезсели. Давам пример с пътеките от с. Татул надолу към реката. От селото започват много - кравите са си ги направили сами -  достигат до някъде и свършват напр. в някоя ливада. Други отвежат до изоставени ливади, обрасли с тръни, вече непроходими. Покрай реката също е трудно да се върви, защото и там пътеките са трудно проходими, а под тях страхотиите са такива, че се панираш ако погледнеш надолу. Пътеките за хората и животните - всичките стратегически римски пътища, широки по 80 см. - са обрасли или над тях има надвесени клони, които ги правят непроходими. Върви се през гората, тук изключително дъбова, но и тя вече непрочиствана от тръните е трудно проходима. Затова тези снимки класирам като показващи непознатата страна на България, която след обезлюдяването по вина на комунистите първо на селата, след това на планините след прогонването на каракачаните, набедени че са гръцки шпиони защото са двуезични и на турците след възродителния процес все повече занаподобява на ничия земя. Специално за този регион не казвам, че съм един от малкото туристи, които го посещават, но съм може би единственият от години насам. Не след дълго придвижванто тук ще стане неъзможно без да се нааппавят екопътеки. Ако продължим да сме към ЕС може и да има такива, ако троловете на Путин, Нинова/Раден ни върнат към него, с малкото останали истински българи в България, които обичат страната си е свършено.... 

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image





image



image



image

                                           Вертикален карстов извор

image

Съжалявам, че президентът ни не е идвал тук. Само той, с неговата хиперителектуалност и свръхинтелектност би могъл да разчете този траков печат.  Дано Решетников и Нинова го доведат тук....

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image

              Тракова пътека за светилищата, моодифициирана в римски път.        

image

  Светилището /Дворецът?/ на Орфей, единственото място, познато от този дивен край.

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image

                       Скала с останки от делата на тракиите до с. Татул.

image

                 Как ли е зглеждаала тази скала преди 10000 години?

image

       Обичам да сии правя селфи в анфас, това е изключение.








Гласувай:
6



1. bdenkov - 1
14.11.2018 20:43
На днешната дата през 1989 г. едрата комунистическа буржоазия , по заповед на Кремъл, официално си проправи пътя за заграбване на националните ресурси и подсигуряване на експанзията на неоруския империализъм, който вече официално владее над 30% от икономиката на България и поне още толкова чрез подставени лица и схеми като Мултигруп, ТИМ, Пеевски, Гергов, Борисов, Корнелия, Волен, Доган.
Довчерашните борци против капитализма за една нощ се превърнаха в капиталисти, застрахователи, банкери, фабриканти.
Ще бъде създадена изкуствена опозиция с цел да се имитира демократичен процес.
Под контрола не Кремъл ще бъде създадена и структурата ДПС, чието ръководство и депутати до един, без изключение са агенти на комунистическата ДС, верния слуга на Кремъл.
Всичко това ще бъде изпълнено от 3000 агенти, вербувани от Кремъл още през 1988 г. със съдействието на Държавна сигурност. Много от тях и до днес заемат ключови позиции в изпълнителната и съдебната власт, а на други ще бъдат раздадени куфарчета с долари, за да станат "бизнесмени"
По-късно официалните документи за вербовка ще бъдат унищожени по заповед на ген. Семерджиев.
Последващите правителства ще работят изцяло в интерес на руската групировка Мултигруп и подобни, които ще застанат на входа и изхода на държавните все още предприятия, а през митниците ще внасят евтина необмитена продукция, която ще срине цели сектори от икономиката ни, като оранжерийното производство примерно.
Ще бъдат създадени изцяло по руски образец и контролирани от руски агенти и силови групи като СИК и ВИС, които да рекетират и всяват страх, а МВР и прокуратурата ще ги охранява.
После ще бъдат раздадени и 300 милиарда лева необезпечени кредити, като се придизвика изкуствена криза и хиперинфлация от централната банка БНБ и нейният управител и агент на ДС Тодор Вълчев.
Всички източени и фалирани тогава банки са под ръководство на агенти на ДС и КГБ.
цитирай
2. bdenkov - 2
14.11.2018 20:45
Междувременно комунистическата клика ще разграби и ТКЗС-тата чрез тъй наречените "орсовки" на името на депутата от БСП.
След това ще бъде пусната "опозицията" да управлява, за да подари на руснаците и перлата в короната на българската икономика - Нефтохим, а след нея Кремъл ще образува подобни имитиращи структури като НДСВ и ГЕРБ.
Днес България продължава да плаща най-скъпият руски газ и горива с най-висока надценка и естествено най-скъпото парно. Продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, но с най-голям демографски срив.
Днес България се управлява от пазача на Живков, а за последните 10 години още половин милион българи избягаха от съветската кочина, в която властва една мръсна, продажна, безродните русофилска пасмина , потънала в корупция и говна до керемидите.
Кликата на ГЕРБ-БСП-ДПС-Патриоти, изцяло подвластна и контролирана от Кремъл, чиято основна задача е да подсигури схемите за източване на България от руския енергиен империализъм, а покрай това да си гарантира и личното престъпно обогатяване.
Факт!
Решавала се е в София, но от хора слуги на чужди господари! И за съжаление слугите са били по опасни, дори и от господарите им. Когато чуят пръдня от Москва, те се посират!
Четох някъде че бсп (герб, дпс, атака, нфсб и т.н.) = бкп = кпсс = кгб = дс = гру гугш = нрб = ссср или фактически отдавна сме съветска република и задунайска губерния, черен троянски кон на москва, но без да е обявено публично тъй като е незаконно и престъпно, но работи над половин век и носи мириса на восреволюция с кървавите последици.

КТБ - руска банка, създадена още по Живково време като структурата Булгасофинвест от агентите на КГБ Красавцев и Симаков със съучастието на агенти на ДС.
През 1994 г. преструктурирана в банка с 500 милиона капитал, завлечен от държавата.
Използваха тази банка, за да наливат в нея парите на държавните ни предприятия, с които захранваха паразитни руски политически проекти като ДПС, "България без цензура" и подобни.
цитирай
3. bdenkov - 3
14.11.2018 20:47
Чрез нея се финансираха обръчи от фирми на Пеевски (ДПС) за придобиване на медии в България, както и други икономически активи.
През тази банка руснаците (Внешторгбанк - банката на КГБ) станаха собственици на Булгартабак и Виваком.
Най-голямото източване на банката се случва по време на първото правителство на Борисов под надзора на управителя на БНБ, назначен с одобрението на ГЕРБ, БСП и ДПС, както и под одита на KPMG, одитор и на Лукойл.
Само факти споделям, вие си направете изводите.
Впрочем, Внешторгбанк държи 79% от Булгартабак холдинг. Кой държи останалите 19 % сами се сетете.
Веригата Lafka e 100% собственост на Булгартабак, т.е. и тя е руска собственост.
Да припомня - целят холдинг беше харизан от първото правителство на Борисов за смешните 50 милиона лева.
Толкова струва само марката Виктори - технология, рецепта, пазар. Да не говорим за заводите, складовите бази и наличност, почивните станции, активи, транспорт.
Руснаците вече сринаха завода в София, работниците изхвърлиха на улицата, а машините изнесоха в Сърбия.
Някой да е чул правителството или Агенцията за следприватизационен контрол да поиска неустойки за нарушен договор?!
Някой да е чул правителството да се застъпи за изхвърлените работници?!
Напротив - внасят предложение в НС за промяна в Закона за приватизация за отпадане на неустойките, които дължи руската фирма Булгартабак. ГЕРБ = БСП. Руски ку..ви.
Цацаров, няма ли да се самосезираш по въпроса как един "политик" като Ахмед Доган стана собствеинк на ТЕЦ Варна - втория по големина ТЕЦ в България струващ 90 милиона лева?!
Или викаш не за туй са те избрали от ГЕРБ, ДПС и БСП.
Щото тя тъй вика и Сметната палата.
Там тъй ми казаха - имаме заповед руските мекерета да не ги закачаме.
При началника в Москва.
В края на май лицето отиде при Путин.
Върна се и ...цените на газ, парно и ток скочиха.
От 1 октомври - ново увеличение.
Обяснение от лицето - никакво.
цитирай
4. bdenkov - 4
14.11.2018 20:48
Това - при положение, че още на 16 март 2017 г. ЕК обяви, че Газпром, за да избегне огромна глоба заради монополно положение и свръхцени, е отправил предложение на България за предоговаряне за понижаване на цената.
Отговор от лицето няма.
Малко преди лицето да отиде при началника в Москва ЕК обяви, че засегнатите държави от монополното поведение и свръхцените на Газпром имат право да поискат от арбитража Газпром да възстанови надвзетото през годините.
Да сте чули лицето или някой друг от съветската партия ГЕРБ или пък от ДПС, или пък от БСП или т.нар. патриоти да са поискали подобно нещо ?!
Полша и Литва веднага го сториха.
Тук - лицето се връща и обявява, че ще вкарва Турски поток през България?!
Защо ?!
В момента ние транзитираме руски газ към Турция.
Ха, замислете се, за чий ни е в обратна посока и кого всъщност обслужва Лицето?!
Замислете се и за друго - България плаща за руския газ с 30% повече, отколкото съседна Турция.
За същия газ, който транзитира през наша територия и би трябвало да е по-скъп в Турция.
Е, как да развиваш конкурентна икономика, как да ти е евтино парното, когато основния енергоносител е най-скъп в Европа.
Цели сектори от икономиката ни издъхнаха, защото тази политика не е от вчера. ГЕРБ само продължава традицията.
Защо фалираха Химко, Кремиковци?!
В химическата промишленост, в металургията, в стъкларската промишленост, в азотно-торовата промишленост в себестойността на произведеното цената на газа достига до 60 %.
Е, как да оцеляват, как да са конурентни.
Колкото и ниски заплати да плащат, колкото и данъци да укриват, българските производители няма как да произвеждат стоки на конкурентни цени, че и да се развиват.
Само в България сметката за парно за два радиатора е колкото пенсията на потребителя. ГЕРБ = БСП. Нека всеки разбере, че ГЕРБ е една паразитна структура, създадена и контролирана от Кремъл с цел да имитира уж проевропейско поведение и псевдодемократичност, докато продължава да обслужва монопола на Лукойл , Газпром, Росатом
цитирай
5. bdenkov - 6
14.11.2018 20:50
Газпром, Росатом и всички останали схеми на Кремъл за източване на България.
Структура, подобна на ДПС и НДСВ.
Впрочем създадоха добра организация по усвояване на милиарди от европейските фондове, които милиарди насочиха към структури и фирми, свързани с ченгетата на Путин и местните му слуги.
От 17 милиарда евро получени безвъзмездно средства от еврофондовете за последния период до 2017 г.,
12 милиарда евро са усвоени от 100 свързани лица и фирми.
До българския среден и дребен бизнес достигнаха трохи по случайност.
Просто защото не можаха от некадърност да насочат всичките средства към фирмите на мафията.
Хвали се лицето, че икономиката ни имала ръст 3 %.
Ами това всъщност са точно тези 17 милиарда евро свежи пари, влезли от ЕС за 7 години. Нищо повече.
А фирмите на Пеевски (ДПС), почетния руски консул Гергов , на Валентин Златев и други подобни руски мекерета и подставени лица станаха най-големи усвоители на средства от бюджета и евросредства.
А Ахмед Доган стана собственик на втория по големина ТЕЦ - ТЕЦ Варна, където Лицето ще налива милиони за студен резерв.
Е, когато сарая ти се намира на терена на Лукойл до терминала им в Росенец, няма нищо чудно, нали?! Това - накратко. В ГЕРБ си имат назначени дежурни по Фейсбук.Някакъв комедиант, съветски милиционер от ГЕРБ, при Хекимян.
Отново умишлено се лансира тезата, че президентът е уж против ГЕРБ, но ние добре си спомняме как Цецка заголи баджак, та белким загуби изборите.
Большой театр пасти да яде.
Тук школовката е на КГБ, а не на някакви си артисти.
Спомняме си и как Борисов си призна, че нарочно са клекнали, за да се избере Радев.
Впрочем, да сте чули някой от БСП да протестира против високите цени на горивата, на парното и газа.
Да протестира против монопола на Лукойл и Газпром. ГЕРБ = БСП.
Съветска кочина.
цитирай
6. bdenkov - 8
14.11.2018 20:56
ГЕРБ = БСП.
Съветска кочина.
Имат си дежурни тролове и специално създадени групи, в които хвалят Борисов и го представят като уж проевропейски политик и демократ, докато лицето продължава да обслужва монопола на Газпром и Лукойл и да служи вярно на Путин.
Те представят Борисов уж като враг на БСП, като враг на русофилите. Циркът е пълен.
Говорим за хора, които са на щат и получават пари за тая работа.
Подобни тролчета си има и в БСП. Те пък обратното - разиграват цирк, че Борисов бил слуга на американците, че е враг на БСП, но нито дума за монопола и свръхцените на Лукойл и Газпром.
Целта е да се поддържа заблуда в обществото, че ГЕРБ е алтернатива на БСП, така както има идиоти, които си мислят, че Атака е алтернатива на ДПС, без да си дават сметка, че и двете са на пряко командване от Кремъл. Факт ! kaldata forum политика история
Списък на сайтовете, разпространяващи руска пропаганда. Организации и фондации спонсорирани от Русия Списък с троловете на руската пета колона във Facebook Сайтът Петата колона публикува текст, озаглавен "Как да разпознаваме сайтовете и медиите, разпространяващи руска пропаганда?". В него се открояват основните моменти, при които можем да изобличим даден сайт като проруски. Същият сайт предлага и алтернативен списък на медиите, разпространяващи руска пропаганда у нас. (До голяма степен двата списъка се припокриват.) Списъкът от Петата колона е достъпен на този адрес: http://petatakolona/spisak-na-saytovete-razprostranyavashti-ruska-propaganda/

цитирай
7. vesever - Чипоносият пазител е много чаро...
15.11.2018 12:05
Чипоносият пазител е много чаровен, а и селфито си го бива, мощно е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180436
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031