Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2017 17:07 - ХИПОТЕЗА
Автор: misteriavechna Категория: Поезия   
Прочетен: 1465 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дочух твоята мисъл, чух, че крещеше за мен, усетих, как ме бленуваш и завихря те вътрешен бунт.   Виждам, как се терзаеш, виждам, на две се делиш, моята част те развива, другата те разпъва на кръст.   Въвлечен в сложна хипотеза, търсиш вярно доказателство, мълчаливо отхвърляш дилеми, търсейки правилен край.   Поставяш си сам бариери, отчаян по средата висиш, в страх от грешната стъпка, сам ще се изпепелиш.   Рискувай, дори да изгубиш, ще знаеш, защо си сгрешил, по- добре да ме изживееш, от това да остана мечта! 


Тагове:   хипотеза,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iosefbav - )))
05.03.2017 09:10
Обикновено Съдбата обрича за вечно две напълно противоположни души, за да могат една-другата да се доизпълват. Едната да създаде красота и любов (обикновено това е жената), а другата - да придаде сила и смисъл (тази душа, на мъжа...), което да се превърне в силно красив и смислен любовен живот. От друга страна мисълта, разсъждението за този, който го прави, винаги е пост-фактум. Просто само превеждаш с ума си това, което вече знаеш със сърце! Има такъв вариант, щото, по силата на казаното в първото изречение, Вашият Лирически герой да не е искал да се мъчи или саморазпъва, а чисто и просто да сподели на Вашата лирическа героиня, че е открил, че ( пак по силата на казаното в първото изречение...) да се обича със свободна съвест е в пътища по-мощно и сладко отколкото е обикновеното!)))) Просто споделяне, с подробно описание на всички провървени до този извод пътеки и нито капка от терзание (още повече щом разсъждението е споделено, т.е. счетено е за успешно!)))).

При всички случаи обаче и така (доста условно!) нареченото "отдаване" и така (още по-доста условно наречено!) "имане", "притежаване" са абсолютно невъзможни без пълна взаимност. Иначе се превръщат само в самозадоволяване на едната страна с помощта на другата! Можеш да рискуваш да насилиш една връзка сам. Но ако рискът ти е подкрепен и споделен отсреща, тогава положението става както беше вече казано в първото изречение!))))

Ето....

Мисля, че ме накарахте отново да се замисля изключително дълго и оптимистично за изключително важни, направо - съдбоносни неща!)))

Благодаря!
цитирай
2. misteriavechna - Да, това е много добра хипотеза!
05.03.2017 09:35
Доказателствената обосновка за крайното решение е основателна и логична. Синтезирайки посочените от Вас доводи може да се каже, че моят лиричен герой вече е с решен проблем. ;))))))
цитирай
3. iosefbav - Да, бе да!)))) Ха-ха! Още далеч - не!
05.03.2017 09:54
Докат' младите ни са цилунат - сватбата я пиши отписана!)))))))))))))))
цитирай
4. misteriavechna - Ха- ха-ха!
05.03.2017 17:27
Нема да ги мъчим толкова, ще вземат, да се вземат. ;-)
цитирай
5. iosefbav - Е-е-ее-х!))))
05.03.2017 17:34
Какво ли не прави човекът за глътчица блага ракия!?))))
цитирай
6. misteriavechna - Блага, блага, колко да е блага?!
05.03.2017 18:28
Предвид факта, че човечеца е поставен в сложна обстановка на колебание и несигурност, се предполага, че ответната страна може да е нестабилна и не особено благоверна натура.
Та ракийката може да излезе възлюта.
цитирай
7. iosefbav - )))
05.03.2017 19:47
А може и да не е!)))
И може пък и да не излезе!)))
Щях да пиша есе за това, ама ме мързи и поводът тук е супер, за да го кажа накратко!)))
Хубавото на неяснотата е, че дава точно по равно шансове 50 на 50 - за добро или за лошо (което обаче е добро, което още не сме осъзнали...). И тук, ( шапка й свалям!) Вашата лирическа героиня е съвършено права - единствената загуба е, ако човекът не иска да действа. Тогава загубата е 100 процента. Ако действа, тя се намалява до 50, но (забележете колко, чисто по еврейски, хем хлъзгаво, хем работещо!) ако отчетем факта, че поражението също е форма на обучение на душата, то ползата от това да действаш става чисто и просто чистички 100 %!)))

Много обичам логиката, която отива докрай! Изживявам истинска физическа наслада от нея!

А иначе, за тези двамцата ( лирическите героиня и герой, де!)... Мисля си, че с тях Барух АШем, всичко и от двете страни (независимо от обстоятелствата!) през цялото време си е било и продължава да си е наред. Просто са жертва на някакво изключително досадно недоразумение, което се получава само тогава, когато двама души не си говорят!))))

Тоест - моят оптимизъм е не-отврат-ителен! ( Непреобръщащ се, тоест)....

Ах, да....

И, какво значение има каквото и да било, ако в края на краищата и двама изберат все пак да са заедно. Не избираме историята не един човек - избираме вдъхновението му!))))
цитирай
8. misteriavechna - Това е вярната формула!
05.03.2017 20:31
Всъщност идеята ми беше точно решението на формулата с повече от едно неизвестни да са въпросните 100 %. Така след, като излязохме от теорията на вероятни хипотези вече имаме готова теорема, защитаваща позитивния изход на непредвидими взаимоотношения!
Алилуя!
И благодаря за прецизните и духовити коментари! Много се забавлявам! Точно ме прицелват в обективния аспект на преценка въобще.
Айде, наздраве за булката и да стискаме палци на жениха! :-) )))))))))))))))))))
цитирай
9. iosefbav - ))))
05.03.2017 20:36
Е, ай тогаз, хайрлия да е!))))))

( И аз се забавлявам прекрасно! Благодаря за възможността!)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misteriavechna
Категория: Поезия
Прочетен: 1165617
Постинги: 572
Коментари: 1676
Гласове: 1789
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол