Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2017 17:23 - ДНЕС 4 НОЕМВРИ 2017
Автор: dimetria Категория: Други   
Прочетен: 8011 Коментари: 0 Гласове:
-3

Последна промяна: 04.11.2017 23:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес е 4 ноември 2017 . Остават 3 дни до 7 ноември 2017 . След 3 дни се навършват 100  години от ВОСР. Ако някой не си спомня това съкращение -  значи Великата октомврийска социалистическа революция .
 На 4 ноември преди векове , народното опълчение  освобождава Москва от полски окупатори . Да - по волята на  народа .
Руснаците се връщат векове назад и избират именно този ден , за да празнуват единението на народа и държавата  Русия .
Родена съм 5 години след края на  Втората световна война .Помня беднотията , кърпените дрехи , влизането и излизането от ТКЗС . Помня , как дядо ми ходеше до обора на ТКЗС-то , за да  погали вола със счупеният рог  и  да му  занесе   сено .  
Помня как  духовата музика свиреше пред портата на комшиите , а вътре в двора биеха с кол стопанина -  вързан с дебело въже за старата круша , защото  си прибрал каруцата и конете . Помня как на пролет  в някой слънчев топъл следобед дядо ме хващаше за ръка и ме водеше на полето , за да ми покаже къде са били нашите ниви. Години беше орал и сял по това време. Земята го викаше ...
Помня манифестациите , лозунгите , новите премени на жените - ушити специално за маршировката . Това беше моят живот .
Животът на моето поколение , на родителите и дедите ми .
Имаше в нашето село един белогвардеец . Слугуваше на единствената фамилия в селото , която не влезе в ТКЗС - то . Беше със  сини очи ,
напиваше се безпаметно , ходеше покъсан и самотен. Не създаде семейство . Умря последен , след като погреба всички от огромния чорбаджийски двор .
Понякога чувах провлачена руска мелодия  в тишината  на нощта.
„Алекси пак е пиян “ мърмореха комшиите. Самотният , отхвърлен , презиран от цялото село пияница Алекси . Никой не го пожали . Най- малко тези , на които слугува от младостта до старостта си .
Да ,  помислете мили мои читатели колко Алексевци сте запомнили по цялата българска земя , по цяла  Европа , по целият свят ....
Четох един постинг - чудесно написан , нагласен и натъкмен .Доказва се какво огромно значение има 7 ноември за цялата световна история , за   България , за напредъка в науката и така нататък .
Да  вярно е !
Но  вече не е тайна кой и защо спретна тази революция , кой и защо я финансира и с каква цел !
Кърва
вите  пари носят огромни печалби !
Да ,  първата цветна революция ... казано  с модерни думи .
Тази революция погуби цветът на Русия - царската фамилия  ,  дворянството , християнското духовенство ,  многовековната руска култура .
В тридесетте години  при Сталинският терор -  милиони избити .
Можеше ли  Русия да постигне напредък , без това , което ѝ бе наложено да
преживее ?
Да , можеше , както го прави сега .
Браво на руснаците !
За това , че искат да простят , да се обединят , никого да не забравят и никога да не повтарят грешките на дедите си . Толкова добри и градивни неща направиха , за да успокоят духовете  на убитите , безследно изчезналите , прокудените завинаги от родните земи .
Възхищавам се от това , как почетоха паметта на руското дворянство, преселило се главно в Париж -  с великолепният православен храм  в центъра  до  Айфеловата кула . Възхищавам се от строежа на нови храмове -  единия чисто нов на Лубянка  и по цялата руска земя там , където са били взривявани църквите .
Разбирате ли мили читатели как го правят  братушките ?
В центъра , до Лубянка строят стената на плача , където са изписани имената на убитите , за да поплачат  наследниците им . Близо е храмът , където да запалят свещичка и да се помолят за упокой на душите им   и разбира се - молитви за здраве , опрощение и всичко по нашият православен християнски обичай .
Велик народ , който ни е помогнал да оцелеем като народ и който е доразвил нашата култура във вековете  на турското робство .
Има ли нещо което да не харесвам ?
Да !!!
Руските олигарси !!!
Смучат кръвчицата на редовият руснак .Ще дойде ли техният край?
НЕ ЗНАМ.
Отвратена съм от  тези  българи , които сега са приказно богати от нарязаните заводи и от заграбеното народно богатство създадено с  кървавата пот на дедите ми , родителите ми и моето поколение през онези 45 години  с помощта на  Съветският съюз !
Спомняте ли си  Седесарският лозунг
„45 Години стигат - Времето е наше “
Да ваше е - но какво направихте с него? Прокудихте една четвърт от народа да робуваме на  Европа  , а останалите докарахте  до просешка тояга .
Това което искам да знам е
- Кога българският народ ще намери една велика дата в своята история - когато е бил победител , да се обедини около нея  и да тръгне напред и на горе !
В южна Италия има планина Монтано  Булгария и градче Чилло  Булгария - основано  от прабългарски хан . Тази планина има форма на спящ лъви се казва още  Спящият лъв . Една година - най -трудната година в живота ми  всеки ден молех  лъва да се събуди и да ми даде сили да се изправя на крака и да ме върне в  България .
Благодаря , че бяхте с мен





Тагове:   воср,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimetria
Категория: Други
Прочетен: 435212
Постинги: 454
Коментари: 133
Гласове: 292
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031